Welkom bij BSO de Vrijbuiters

BSO de Vrijbuiters is een buitenschoolse opvang in het prachtige recreatie gebied Bussloo, waar kinderen naar hartenlust kunnen (buiten) spelen, ontdekken, ontwikkelen en de unieke mogelijkheid hebben om paard te rijden. BSO de Vrijbuiters is te vinden midden in het groene gebied van de steden driehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. BSO de Vrijbuiters is onderdeel van manege Voorst.

Kinderen bij BSO de Vrijbuiters worden begeleidt in hun groei vanuit een open vakbekwame houding binnen een veilige, liefdevolle en stabiele omgeving. Door gebruik te maken van de natuurlijke omgeving, contact met dieren, de rust en ruimte komen kinderen tot optimale ontwikkeling. De kinderen krijgen de aandacht die zij nodig hebben om zich prettig te voelen en plezier te maken.

Onze Visie

Bij BSO de Vrijbuiters wordt er een plek geboden voor kinderen met en zonder zorgvraag, wat maakt dat er een diverse groep ontstaat van kinderen die elkaar stimuleren en activeren in de ontwikkeling. Er wordt uitgegaan van de gedachte dat kinderen elkaars ‘eerste pedagoog’ zijn. Kinderen leren in groepsverband veel van elkaar, over elkaar maar ook over zichzelf en de wereld om hen heen.

 

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst--11

De dieren

Er zijn veel dieren te vinden rondom de BSO. Naast de paarden en pony’s hebben we konijnen, cavia’s, en kippen. Door de dieren te verzorgen en knuffelen ontstaat er een gevoel van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. De dieren spelen een grote rol bij de dagelijkse activiteiten die worden aangeboden. Zo gaan we regelmatig wandelen met de pony’s, maken onze eigen speeltoestellen voor de konijnen en cavia’s en poetsen we de paarden en pony’s op de manege. Het beleven van plezier, binnen veilige kaders, voor de kinderen en dieren staat hierin natuurlijk voorop.

Paardrijden op de BSO

De kinderen die de BSO bezoeken kunnen, bij voldoende beschikbaarheid, paardrijlessen afnemen. Er kan dan door aanschaf van een reguliere kwartaalkaart wekelijks 1 uur les afgenomen worden tijdens de BSO uren.

De locatie

Bij BSO de Vrijbuiters hebben wij een mooie groepsruimte. Hier komen de kinderen binnen in een ruimte waar een prettige en rustgevende sfeer heerst en waar zij na een lange en drukke schooldag weer tot rust kunnen komen. In vergelijking met ons buitenterrein is onze groepsruimte klein en knus, maar zeker wel een ruimte waar heerlijk gespeeld kan worden.

Het buitenterrein

Op het buitenterrein van de BSO hebben de kinderen alle ruimte om heerlijk buiten te spelen, dieren te knuffelen en te verzorgen. De kinderen kunnen timmeren, schommelen of klimmen en klauteren tussen de bomen op ons avontuurlijke speelplaats. Een hut bouwen of aan de slag in de tuin kan natuurlijk ook.

Recreatieplas Bussloo is op loopafstand en bij lekker weer gaan we er regelmatig op uit om te zwemmen. De paden en wegen rondom de manege zijn uitermate geschikt voor een mooie wandeling door de natuur, we trekken er dan regelmatig op uit met de pony’s en paarden. De rust, ruimte en natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat alle kinderen wel ergens een plekje kunnen vinden om even tot zichzelf te komen. Kortom, er zijn volop mogelijkheden om kinderen een leuke tijd te bezorgen.

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst-9049

Tarieven

De BSO ‘De Vrijbuiters’ valt onder de wet Kinderopvang. Via de belastingdienst kunt u een aanvraag doen voor tegemoetkoming in de opvangkosten.

Tarieven 2023 BSO De Vrijbuiters Manege Voorst

Kinderopvang toeslag

Ouders die gebruik maken van kinderopvang, hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand waarin de kinderopvang is begonnen. Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen.

Kijk op www.toeslagen.nl

Aanmelden

Bent u net als wij enthousiast geworden over onze BSO? Meldt dan uw kind hiervoor aan. Dit kan door contact op te nemen met een van onze pedagogisch medewerkers. We maken dan een afspraak voor een intake gesprek waarin de volledige inschrijving wordt geregeld en uw (zorg)vragen worden besproken.