Manege

Manege Voorst is gelegen aan het prachtige recreatieve en bosrijke gebied Bussloo, tussen Klarenbeek (Voorst) en Apeldoorn.

Bij Manege Voorst delen we liefde en passie voor de paardensport. We richten ons daarbij op samenwerking en communicatie met het paard. Ons doel is om de ruiter in balans, samen met een gezond en tevreden paard, plezier te laten beleven.

In de lessen wordt vakkundig, veilig en met aandacht gewerkt aan de ontwikkeling van ruiter en paard. Dit doen we onder andere door het geven van paardrijlessen, grondwerk en het geven van inzicht in jezelf en je houding ten opzichte van het paard.

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst-8795

Lessen

Manege Voorst staat voor goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van vakkundige en gepassioneerde instructeurs. Lessen worden gegeven aan jeugdigen en volwassenen, voor beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Wij bieden groepslessen, privélessen en andere activiteiten.

We hebben het volgende aanbod:

Groepslessen worden gegeven aan maximaal 8 ruiters. Hierdoor is persoonlijke aandacht mogelijk. De basis is dressuur. Er wordt met name gewerkt aan: houding en zit, het “loswerken van paard / pony” en controle hebben over paard / pony.

Privéles is de instructievorm waarbij de ruiter maximale aandacht krijgt. De instructeur kan zich volledig richten op de leerling en uitgebreid ingaan op zijn / haar belangrijke rij-technische punten.
Dit is voor beginnende ruiters om de ruitervaardigheden onder de knie te krijgen, maar ook voor ervaren ruiters die meer uit hun les willen halen.

Longelessen zijn er om te leren paardrijden. Het doel is om te leren paardrijden vanuit een veilige setting, dus aan de longe.
Er wordt gedurende 5 weken gewerkt aan:

  1. De houding van de ruiter
  2. Oefenen en beheersen van de 3 gangen (stap, draf en galop)
  3. Contact tussen ruiter en paard
  4. Het geven van hulpen en leiden van het paard.

Op alle activiteiten met paarden is het algemeen veiligheidsbeleid voor ruiters van kracht
We hanteren een maximum ruitergewicht van 90 kg voor ervaren ruiters en 85 kg voor minder ervaren/onervaren ruiters.

Geïnteresseerd in onze lessen? We vertellen je er graag over tijdens een rondleiding en kennismaking bij ons op locatie.
Hiervoor kun je telefonisch of via de mail een afspraak voor inplannen.

FNRS

Kwaliteit

De FNRS staat voor kwaliteit. Op ieder vlak van uw bedrijf: van de stallen tot de horeca en van de ruiteropleiding tot de bedrijfsvoering. Het hoeft niet chic te zijn, maar we vinden het wel belangrijk dat het schoon, netjes en comfortabel is, dat de veiligheid en het dierenwelzijn bovenaan staan, iedereen de juiste papieren heeft en wet- en regelgeving nageleefd wordt.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Daarom is het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport een vereiste voor het FNRS-lidmaatschap.  Het veiligheidscertificaat laat de consument zien dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals de hoogte van de rijbaan en breedte van de doorgangen. Andere voorbeelden van de eisen zijn; verplichting van het rijden met een cap, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan het harnachement en het hebben van een vlucht- en calamiteitenplan.

Welzijn

Dierenwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopend bedrijf: gezonde en gelukkige dieren zijn de basis voor goede prestaties. En met dieren werken brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er daarom aandachtig gekeken naar het welzijn van de paarden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en (vrije) beweging.

Kwaliteitsbeleid

Met het FNRS-gevelbord laat een bedrijf zien dat ze voldoen aan de basiseisen van kwaliteit, veiligheid en welzijn. Een bedrijf kan ook extra punten behalen waar drie, vier of vijf sterren mee behaald kunnen worden. Deze bedrijven hebben bijvoorbeeld uitgebreidere faciliteiten.

b59a4cd5-cb6f-476b-bae9-8697aa060873

Wedstrijden

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst--10

Ruiterkamp