Startlijsten:

Hierbij de voorlopige startlijst voor de wedstrijd van as zondag 7 juli:

Voorlopige startlijst Caprili 7 juli

Zie agenda voor de geplande wedstrijden, de startlijsten vind je op deze pagina.

N.B.
Aanmelden kan in de kantine op de inschrijflijst, hierop kun je je voorkeur voor paarden/ pony’s aangeven. We proberen rekening te houden met ieders voorkeur, hierin kunnen we geen garanties geven en het kan zijn dat je wordt ingedeeld op een paard of pony die je niet hebt opgeschreven. Als je je hebt ingeschreven kom je op de startlijst terecht, je bent zelf verantwoordelijk voor het afmelden (bij de manege) als je afziet van deelname. Je kunt je kosteloos afmelden t/m de woensdag vóór de wedstrijd.

Algemene informatie

Promotiepunten:
F proeven:
Bij 210 punten of meer voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt (PP).

  • Bij de F1 en F2 zijn 2 promotiepunten nodig om door te gaan naar de volgende proef. (Je rijdt deze proef dus 2x met voldoende punten)
  • Bij de F3 t/m F20 zijn 3 promotiepunten nodig om door te gaan naar de volgende proef.(Je rijdt deze proef dus 3x met voldoende punten)

Aan alle even F proeven zijn FNRS diploma`s verbonden.

Het diploma wordt toegekend indien de proef en theorie-examen beiden voldoende zijn, met een maximum van 3 fouten in het theorie-examen.

De theorie voor deze diploma`s is te vinden in het boek “paardrijden met plezier”

Dit boek is te verkrijgen in de kantine.

Kledingvoorschrift:
Het veiligheidshoofddeksel dient NEN-EN 1384-2012 gekeurd te zijn (ook verplicht bij het losrijden of inspringen). Deze norm vervangt de voorgaande van norm NEN-EN 1384.

Rij-jasje + plastron/stropdas + witte blouse + witte handschoenen + witte rijbroek (= compleet wedstrijdtenue) MANEGE VOORST SWEATER MAG OOK IPV JASJE.

Bij het officiële wedstrijdtenue zijn witte handschoenen verplicht.

Rijlaarzen, rubber of leer of jodphurschoenen in combinatie met minichaps

TIP: Draag over een witte rijbroek een joggingbroek als je nog op stal bent, zo blijf je mooi en hou je je broek echt wit! Voor je op het paard stapt, trek je ‘m natuurlijk uit.

Tot slot:
Zorg dat je je starttijd weet, deze kan aangepast zijn: check de avond van tevoren op de site van de manege.

Meld je minstens 60 min. voor het losrijden bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine en lever je paspoort in. Je hebt dan nog de tijd om eventueel je pony/paard te poetsen, vlechten en op te zadelen.

Kosten en uitleg voor wedstrijden 2022:

FNRS-dressuurwedstrijden:

F1 en F2 € 28,- incl. voorlezer. Bij F1 en F2 staat er bij het losrijden en bij de proef in de binnenbak een instructeur/ondersteuner. Bij F proeven mag er niet meegelopen worden, de instructeur/ ondersteuner mag de ruiters wel op weg helpen.

F3 t/m F20 € 23,- losse proef, € 3,- voorlezer van de manege, € 4,- diploma.

Afmelden kan kosteloos t/m de woensdag vóór de wedstrijd via info@manege-voorst.nl daarna wordt het te betalen bedrag in rekening gebracht bij de ruiter.

Ruiters (reguliere lessen) mogen meedoen met FNRS- dressuurwedstrijden F1 t/m F20 proeven als zij in groepsverband zelfstandig alle gangen beheersen en kunnen sturen. Deze ruiters stromen in vanaf de F1 van de FNRS proeven, hierbij mag niet worden meegelopen. Elke F proef wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 3x met promotiepunt gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende proef. F1 en F2 worden 2x gereden.

Ruiters uit reguliere lessen mogen meedoen met FNRS-springwedstrijden (S30 t/m S70) als zij een minimaal niveau hebben van F4 in het paspoort. Elk niveau wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 3x foutloos gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende categorie. Bij elk F dressuurniveau hoort een S springniveau, zo stellen we vast waar je kunt instromen als gevorderde ruiter. Voor een balkenparcours moet er een minimaal niveau van F1 zijn in het paspoort.

Ruiters van begeleid paardrijlessen kunnen helaas niet deelnemen aan wedstrijden. Voor deze ruiters wordt in de lessen een alternatief ‘wedstrijd element’ aangeboden.