Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Wedstrijden

Startlijsten:

Definitieve startlijst FNRS- Dressuurwedstrijd 29 september 2019

Definitieve startlijst 29 september 2019

Let op:
Deze startlijst houdt rekening met het buiten losrijden, en is onder voorbehoud van wijzigingen.
Bij héél slecht weer, is er om 12.10 en 13.00 uur een kwartier uitloop voor binnen losrijden.

 

Algemene informatie:

Promotiepunten:

F proeven:
Bij 210 punten of meer voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt (PP).

  • Bij de F1 en F2 zijn 2 promotiepunten nodig om door te gaan naar de volgende proef. (Je rijdt deze proef dus 2x met voldoende punten)
  • Bij de F3 t/m F20 zijn 3 promotiepunten nodig om door te gaan naar de volgende proef.(Je rijdt deze proef dus 3x met voldoende punten)

Aan alle even F proeven zijn FNRS diploma`s verbonden.
Het diploma wordt toegekend indien de proef en theorie-examen beiden voldoende zijn, met een maximum van 3 fouten in het theorie-examen.
De theorie voor deze diploma`s is te vinden in het boek “paardrijden met plezier”
Dit boek is te verkrijgen op de manege voor 16,95

A proeven:

Bij 156 punten of meer voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt.(PP)
Voor alle A proeven zijn 6 promotiepunten nodig om door te gaan naar de volgende proef.
Aan alle even A proeven zijn FNRS diploma`s verbonden.
Er hoeft geen theorie-examen te worden gedaan.

Kledingvoorschrift:

  • Het veiligheidshoofddeksel dient NEN-EN 1384-2012 gekeurd te zijn (ook verplicht bij het losrijden of inspringen). Deze norm vervangt de voorgaande van norm NEN-EN 1384
  • Rij-jasje + plastron/stropdas + witte blouse + witte handschoenen + witte rijbroek (= compleet wedstrijdtenue)
  • Bij het officiële wedstrijdtenue zijn witte handschoenen verplicht.
  • Rijlaarzen, rubber of leer of jodphurschoenen in combinatie met minichaps (zonder franjes of bling bling)

TIP: Draag over een witte rijbroek een joggingbroek als je nog op stal bent, zo blijf je mooi en hou je je broek echt wit ! Voor je op het paard stapt, trek je ‘m natuurlijk uit.

Tot slot:

Zorg dat je je starttijd weet, deze kan aangepast zijn: check de avond van tevoren op de site van de manege.
Meld je minstens 60 min. voor het losrijden bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine en lever je paspoort in. Je hebt dan nog de tijd om eventueel je pony/paard te poetsen, vlechten en op te zadelen.

 

Kosten en uitleg voor wedstrijden per 2019:

FNRS-dressuurwedstrijden:
F1 en F2 € 20,- incl. voorlezer. Bij F1 en F2 staat er bij het losrijden en bij de proef in de binnenbak een instructeur/ondersteuner. Bij F proeven mag er niet meegelopen worden, de instructeur/ ondersteuner mag de ruiters wel op weg helpen.
F3 t/m F20 € 14,- losse proef, € 3,- voorlezer van de manege, € 4,- diploma.
A4 t/m A12 € 20,- incl. voorlezer. Deze wedstrijd wordt begeleid door een instructeur in samenwerking met de Zorgmanege

FNRS overige wedstrijden:
Balken parcours en springwedstrijden S30 t/m S70 € 15,- incl. barrage
Vaardigheidswedstrijden A4 t/m A12 € 20,- incl. voorlezer. Deze wedstrijd wordt begeleid door een instructeur in samenwerking met de Zorgmanege.

Afmelden kan kosteloos t/m de woensdag vóór de wedstrijd via info@manege-voorst.nl daarna wordt het te betalen bedrag in rekening gebracht bij de ruiter.

Begeleidende brief:

Beste lezer,

Na de zomer hebben jullie ‘Het veiligheidsbeleid voor ruiters van Manege Voorst’ via de mail ontvangen. Veiligheid is erg belangrijk, wij willen er dan ook alles aan doen om te zorgen dat onze evenementen (waaronder ook wedstrijden) goed verlopen.

Dit is de reden voor een andere aanpak voor onze wedstrijden. De richtlijnen voor het deelnemen aan wedstrijden, passen we per januari 2019 aan en wel als volgt:

Ruiters (reguliere lessen) mogen meedoen met FNRS- dressuurwedstrijden F1 t/m F20 proeven als zij in groepsverband zelfstandig alle gangen beheersen en kunnen sturen. Deze ruiters stromen in vanaf de F1 van de FNRS proeven, hierbij mag niet worden meegelopen. Elke F proef wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 3x met promotiepunt gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende proef. F1 en F2 worden 2x gereden.

Ruiters uit reguliere lessen mogen meedoen met FNRS-springwedstrijden (S30 t/m S70) als zij een minimaal niveau hebben van F4 in het paspoort. Elk niveau wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 3x foutloos gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende categorie. Bij elk F dressuurniveau hoort een S springniveau, zo stellen we vast waar je kunt instromen als gevorderde ruiter. Voor een balkenparcours moet er een minimaal niveau van F1 zijn in het paspoort.

Ruiters (begeleid paardrijlessen) mogen meedoen aan FNRS-dressuurwedstrijden A1 t/m A12 versie A/B/C proeven. Elke A proef wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 4x met promotiepunt gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende proef.

Ruiters (begeleid paardrijlessen) mogen meedoen aan FNRS-vaardigheidswedstrijden A1 t/m A12 versie D/E proeven. Elke A- vaardigheidsproef wordt volgens het FNRS-systeem minimaal 2x met promotiepunt gereden voordat er kan worden overgegaan naar de volgende proef.

————————————————————————————————————————————–