De Zorgmanege voor kinderen met een jeugdzorgindicatie

Bij Zorgmanege de Vrijbuiters bieden wij een veilige en vertrouwde plek voor kinderen met een beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD en/of andere speciale behoeftes. Hiervoor is een jeugdzorg indicatie van de gemeente nodig

Voor deze kinderen en jongeren bieden wij doordeweeks na schooltijd opvang, waar zij in onze groene en natuurlijke omgeving na een lange schooldag weer tot rust kunnen komen en heerlijk kunnen spelen en meehelpen op de Zorgmanege waarbij wij opzoek gaan met jou naar jouw talenten, wensen en mogelijkheden om tot ontwikkeling te komen.

De maandag, dinsdag en donderdag is onze Zorgmanege geopend vanaf 14.30 tot 18.00. Op de woensdag en vrijdag zijn wij geopend van 12.00 tot 18.00

Ga jij niet naar school of naar werk en zoek je een invulling voor de dag waarmee je jezelf kunt ontwikkelen? Dan kun je ook bij ons terecht voor een maatwerktraject!

Dagopvang op de Zorgmanege

Naast de opvang en dagbesteding die wij van maandag tot en met vrijdag bieden, is onze Zorgmanege ook in het weekend geopend! In het weekend bieden wij dagbesteding van 09.30 tot 16.30 aan voor kinderen en jongeren met een basisgroepsindicatie. Wij zijn iedere zaterdag geopend.

Samen met elkaar, in een groep van maximaal 14 kinderen en/of jongeren, helpen we onder andere mee op het manegebedrijf, verzorgen wij de dieren en ondernemen leuke activiteiten in de mooie omgeving van Zorgmanege de Vrijbuiters. Op ons terrein kunnen de kinderen en jongeren naar hartenlust spelen. Zo kunnen de kinderen timmeren, knutselen en spelen, in en rondom de bomen op onze avontuurlijke speelplaats, een groente- of bloementuin onderhouden, eigenlijk te veel om op te noemen. Genoeg ruimte om helemaal jezelf te kunnen zijn!

 

Enkele activiteiten zijn:

  • verblijven dieren verzorgen (water/voerbakken schoonmaken)
  • verzorging dieren (poetsen, voeren)
  • maaltijden bereiden (pizza/taart bakken)
  • werken in de moestuin (seizoensgroente plukken, wieden, snoeien)
  • houtbewerking (timmeren)
  • Sportieve activiteiten (wandelen met de pony’s, zwemmen)

 

De begeleiding gebeurt bij ons in een veilige omgeving door ervaren en professionele gediplomeerde en gekwalificeerde begeleiders. Zij gaan daarbij uit van de individuele behoefte, ontwikkeling en talenten, en integreren dit in de groepsbegeleiding.

Persoonlijke aandacht is daarbij een vanzelfsprekendheid! Individuele begeleiding is een optie die in overleg met onze pedagogische medewerkers besproken kan worden.

Paardrijden op de Zorgmanege

Het is mogelijk om te leren paardrijden onder begeleiding van een gespecialiseerde instructeur die kennis en ervaring heeft van het begeleid paardrijles geven aan kinderen en volwassenen met een beperking. De groepen zijn klein, maximaal 6 deelnemers. Daarnaast zijn er zijn meerdere begeleiders aanwezig voor extra ondersteuning tijdens de lessen. In de lessen rijden wij niet alleen op zadels, maar maken wij ook gebruik van rij singels. Hiermee stimuleer je je balans op het paard, maak je meer contact met het paard en het geeft een veilig gevoel doordat je de singel kan vasthouden!

Deze lessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Zij geven met veel rust en duidelijkheid les aan de jongeren en volwassenen. Plezier in het paardrijden staat voorop!

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers, wij kijken dan welke mogelijkheden er zijn op basis van beschikbaarheid.

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst-8765

Schoolverzuim

“Een betekenisvolle week voor ieder kind”

Schoolverzuim (speciaal)basis- en voorgezet onderwijs

Het schoolverzuim onder kinderen op het basis- en voorgezet onderwijs stijgt. Kinderen kunnen niet altijd meer aan de verwachtingen van het onderwijs voldoen. Dit heeft verzuim en schooluitval tot gevolg. Dit kan deels uitval zijn, maar in sommige gevallen ook volledig uitval in het onderwijs.

Structuur, regelmaat en ritme zijn belangrijke voorwaarden in de ontwikkeling van kinderen. Op het moment dat een kind niet kan voldoen aan vijf dagen deelnemen aan het onderwijs, zijn er vaak weinig andere mogelijkheden om naartoe te gaan. Thuiszitten legt de ontwikkeling en de structuur van kinderen in veel gevallen stil.

Op onze zorgmanege zijn wij gericht op de kinderen met schooluitval. Waar mogelijk zijn wij graag een aanvulling op de schooluren die nog wel lukken of een tussenstop bij volledige uitval.

Ons doel is om een in- en aanvulling te zijn voor deze kinderen in hun weekritme. Wij streven naar ontspanning op onze manege. Als de kinderen hier zijn richten wij ons op het aanleren en versterken van hun basisvaardigheden. Doen waar zij goed in zijn, dit versterken en vanuit daar groeien naar nieuwe stappen.

Indicatie

Om kinderen en jeugdigen in te laten stromen bij ons op de zorgmanege, is een indicatie nodig. Dit gaat via het CJG en de gemeente. Via hen kunnen ouders een indicatie aanvragen voor het nodige aantal uur. Dit kan vervolgens ingezet worden op onze zorgmanege.

Interesse?

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden graag alle vragen en denken graag met u mee.

Telefoonnummer: 06-82248171

Email: devrijbuiters@manege-voorst.nl

Seher Melikoglu Fotografie - Manage Voorst-8765