Zorgmanege volwassenen
Welkom bij Zorgmanege de Vrijbuiters
Zorgmanege de Vrijbuiters geeft begeleiding en dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een zorgvraag.
Wij bieden zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding. Onze zorgmanege is onderdeel van Manege Voorst en gelegen in het prachtige recreatiegebied Bussloo.
De groene en natuurlijke omgeving, het contact met dieren, de rust en de ruimte geven veel mogelijkheden voor ontwikkeling. Wij zijn een erkende zorg- en opvangorganisatie die nauw samenwerkt met gemeente, zorginstellingen en professionele partners.
Wij willen van betekenis zijn voor iedereen die minder gemakkelijk aansluiting vindt, dit doen wij vanuit een liefdevolle, professionele en vakbekwame grondhouding.
Wij hebben de intentie om het beste uit iedere jongere en volwassene te halen, door aan te sluiten bij zijn of haar talenten, wensen en mogelijkheden en daarmee een volgende stap kunnen zetten in hun ontwikkeling.
De zorgbegeleiding gebeurt bij ons in een veilige omgeving door deskundige gemotiveerde, en enthousiaste begeleiders. Er wordt gewerkt met een individueel (op maat gemaakt) begeleidingsplan zodat de persoonlijke voorkeur, ontwikkeling en talenten van een ieder centraal staat.
Zorgmanege De Vrijbuiters heeft een raamovereenkomst voor het leveren van begeleiding en dagbesteding met acht omliggende gemeentes. Hiervoor zijn standaard dagdeeltarieven afgesproken, informeer daarvoor bij uw gemeente. Het betreft hier dus Zorg in Natura. Een indicatie is hiervoor noodzakelijk.
Indien u een persoonsgebonden budget (PGB) heeft, kunt u uiteraard ook hiermee zorg bij ons inkopen. Informeer hiervoor bij ons naar de mogelijkheden.
Jongeren en volwassenen
Voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD en/of andere speciale behoeftes bieden wij een plek waar je tot rust kunt komen, structuur krijgt in je dagbesteding, waar je nieuwe mensen leert kennen en waar wordt gekeken naar jouw mogelijkheden en talenten om verder te kunnen ontwikkelen om misschien door te kunnen stromen naar een reguliere werkplek.
Dagactiviteiten:
- lichte klussen (water/voerbakken schoonmaken,schilderwerk)
- verzorging dieren (poetsen, stal/hokken uitmesten)
- maaltijden bereiden (pizza/taart bakken en soep maken)
- werken in de moestuin (seizoensgroente, plukken,wieden,snoeien)
- lichte kluswerkzaamheden.
Dit zijn enkele dagbestedingsactiviteiten die wij in groepsverband uitvoeren. Het in contact komen met de dieren en de aandacht en zorg die wij ze bieden is vanzelfsprekend, het contact tussen de cliënt en de dieren heeft een positieve uitwerking op de ontwikkeling.
Lijkt het jou leuk om deze activiteiten op te nemen in jouw dagbesteding? Neem dan contact op met onze Zorgmanege, je bent van harte welkom en straks wandel je misschien wel gezellig met ons mee!
Paardrijden op de Zorgmanege
Het is mogelijk om te leren paardrijden onder begeleiding van een gespecialiseerde instructeur die kennis en ervaring heeft van het begeleid paardrijles geven aan kinderen en volwassenen met een beperking. De groepen hebben maximaal 8 deelnemers. Daarnaast zijn er zijn meerdere begeleiders aanwezig voor extra ondersteuning tijdens de lessen. In de lessen rijden wij niet alleen op zadels, maar maken wij ook gebruik van rij singels of ruiters kunnen deelnemen aan de voltigeles . Hiermee stimuleer je je balans op het paard, maak je meer contact met het paard en het geeft een veilig gevoel doordat je de singel kan vasthouden!
Deze lessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Zij geven met veel rust en duidelijkheid les aan de jongeren en volwassenen. Plezier in het paardrijden staat voorop!
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers, wij kijken dan welke mogelijkheden er zijn op basis van beschikbaarheid.
Wandelcoach
Bij Zorgmanege de Vrijbuiters wandelen we regelmatig met de paarden. Dit doen we omdat het goed is voor mens en dier. Het contact tijdens het wandelen zorgt voor ontspanning. Ook versterkt het de band tussen mens en paard, het gaat om wederzijds vertrouwen, immers onderweg kom je vele obstakels tegen. Het paard moet op jou kunnen vertrouwen dat hem niets kan overkomen. Dat vraagt om leiderschap van jou waardoor het paard zich zeker en vertrouwd bij jou voelt. Hiervoor is wederzijds vertrouwen en respect nodig.
Wij wandelen met regelmaat en structuur met de paarden, de paarden die meegaan zijn dus allemaal ‘wandelproof’. Daarnaast is het fijn voor beiden om lekker in ons mooie recreatiegebied te wandelen. Je krijgt daar positieve energie door! Onderweg laten we de paarden altijd even grazen, het is voor hen ook een ‘uitje’.
Het wandelen kan zowel in een groep als individueel. We wandelen ongeveer een uur met de paarden.
Via de zorgmanege;
De begeleiding bij het wandelen, gebeurt vanuit de kennis en kunde van onze Zorgmanege. Het wandelen kan daardoor deel uitmaken van een zorgtraject. Individuele wandelsessies kunnen gefinancierd worden door de inzet van 1 uur individuele begeleiding vanuit de gemeente.
Contact