Welkom bij Manege Voorst

 

 

Onze passie is de verbinding tussen mens en dier.

Ontmoeten, zorgzaamheid en respect zijn onze kernwaarden.

 

Visie

Bij Manege Voorst zijn we blij dat jij er bent!

In de bijzonder mooie en natuurlijke omgeving word je uitgedaagt om het beste uit jezelf te halen,word je geaccepteerd zoals je bent en ervaar je het ultieme gevoel van verbondenheid. Veiligheid en respect voor mens en dier vinden wij belangrijk daarom word je door ons vakkundig en met aandacht begeleid in je ontwikkeling.

 

Manege Voorst bestaat uit 3 onderdelen:

  • Manegebedrijf

  • BSO de Vrijbuiters

  • Zorgmanege de Vrijbuiters

 

Manege bedrijf

Manege Voorst is gelegen aan het prachtige recreatieve en bosrijke gebied Bussloo, tussen Klarenbeek (Voorst) en Apeldoorn. Een paradijs voor mens en dier. Genieten en ontspannen, zonder angst en druk, ervaar je eenheid met je paard.

Bij Manege Voorst delen we liefde en passie voor de paardensport. We richten ons daarbij op samenwerking en communicatie met het paard. Ons doel is om de ruiter in balans, samen met een gezond en tevreden paard, plezier te laten beleven.

In de lessen wordt vakkundig, veilig en met aandacht gewerkt aan de ontwikkeling van ruiter en paard. Dit doen we onderandere door het geven van paardrijlessen, grondwerk en het geven van inzicht in jezelf en je houding ten opzichte van het paard. Wij organiseren ook workshops en trainingen om de relatie met je paard te verbeteren.

Lessen

Manege Voorst staat voor goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van vakkundige en gepassioneerde instructeurs. Lessen worden gegeven aan jeugdigen en volwassenen, voor beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Wij bieden voltige, groepslessen en privélessen en uiteraard ook buitenritten. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het geven van begeleid paardrijden (individueel en in groepsverband) voor kinderen en volwassenen met een beperking.


 

Buitenschoolse opvang de Vrijbuiters

BSO de Vrijbuiters begeleidt kinderen in hun groei en zorgt voor de meest gunstige condities; vanuit een open, vakbekwame houding binnen een veilige, liefdevolle en stabiele omgeving kijken we steeds naar wat nodig is. BSO de Vrijbuiters is geen alledaagse BSO, door de ligging in de natuurlijke omgeving, contact met dieren, de rust en de ruimte komen kinderen tot optimale ontwikkeling. De kinderen krijgen van ons de aandacht die ze nodig hebben om zich prettig te voelen en plezier te maken. We zijn ingeschreven in het landelijk register Kinderopvang en Peuterspeelzalen en vallen dus onder de belastingtoeslagenregeling.

 

Zorgmanege de Vrijbuiters

Wij zijn van betekenis voor iedereen die minder gemakkelijk aansluiting vindt bij de (reguliere) maatschappij. Zorgmanege de Vrijbuiters geeft begeleiding en dagbesteding in groepsverband aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in het autistisch spectrum of ADHD. Een op maat gemaakt individueel handelingsplan gebruiken wij als basis voor de begeleiding.

De groene en natuurlijke omgeving, het contact met dieren, de rust en de ruimte geven veel mogelijkheden voor ontwikkeling. Wij zijn een erkende zorg- en opvangorganisatie die nauw samenwerkt met gemeenten, zorginstellingen en professionele partners. Vanaf 2015 zijn er raamovereenkomsten afgesloten met 8 verschillende gemeenten.

Daarnaast bieden wij:

  • werkervaringsplaatsen aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de gemeenten.

  • begeleiding in het weekend voor kinderen met een beperking(maximaal 8 kinderen)

  • Oudercoaching PPG, dit bestaat uit professionele, praktische en pedagogische begeleiding van het gezin.


 

Contact:

Manege Voorst

Oude Zutphenseweg 3a Klarenbeek

055-3011352

info@manege-voorst.nl

WWW.MANEGE-VOORST.NL

Eigenaar: mevr. P. (Patricia) Harmsen

Coördinator manege bedrijf: Emèl Oudt 06 37317269

Coördinator BSO/Zorgmanege: Marjolein Boger 06 15321588

 

Bso

© 2009 Manege Voorst | Oude Zutphenseweg 3a | Klarenbeek | T 055 3011352 | E | admin