Informatie

Manege

Manege Voorst is gelegen aan het prachtige recreatieve en bosrijke gebied Bussloo, tussen Klarenbeek (Voorst) en Apeldoorn. Een paradijs voor mens en dier. Genieten en ontspannen, zonder angst en druk, ervaar je eenheid met je paard.

Bij Manege Voorst delen we liefde en passie voor de paardensport. We richten ons daarbij op samenwerking en communicatie met het paard. Ons doel is om de ruiter in balans, samen met een gezond en tevreden paard, plezier te laten beleven.

In de lessen wordt vakkundig, veilig en met aandacht gewerkt aan de ontwikkeling van ruiter en paard. Dit doen we onderandere door het geven van paardrijlessen, grondwerk en het geven van inzicht in jezelf en je houding ten opzichte van het paard. Wij organiseren ook workshops en trainingen om de relatie met je paard te verbeteren.

Lessen

Manege Voorst staat voor goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van vakkundige en gepassioneerde instructeurs. Lessen worden gegeven aan jeugdigen en volwassenen, voor beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Wij bieden groepslessen, privélessen en andere activiteiten. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het geven van begeleid paardrijden (individueel en in groepsverband) voor kinderen en volwassenen met een beperking.

FNRS

Kwaliteit

De FNRS staat voor kwaliteit. Op ieder vlak van uw bedrijf: van de stallen tot de horeca en van de ruiteropleiding tot de bedrijfsvoering. Het hoeft niet chic te zijn, maar we vinden het wel belangrijk dat het schoon, netjes en comfortabel is, dat de veiligheid en het dierenwelzijn bovenaan staan, iedereen de juiste papieren heeft en wet- en regelgeving nageleefd wordt.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Daarom is het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport een vereiste voor het FNRS-lidmaatschap.  Het veiligheidscertificaat laat de consument zien dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals de hoogte van de rijbaan en breedte van de doorgangen. Andere voorbeelden van de eisen zijn; verplichting van het rijden met een cap, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan het harnachement en het hebben van een vlucht- en calamiteitenplan.

Welzijn

Dierenwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopend bedrijf: gezonde en gelukkige dieren zijn de basis voor goede prestaties. En met dieren werken brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er daarom aandachtig gekeken naar het welzijn van de paarden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en (vrije) beweging.

Kwaliteitsbeleid

Met het FNRS-gevelbord laat een bedrijf zien dat ze voldoen aan de basiseisen van kwaliteit, veiligheid en welzijn. Een bedrijf kan ook extra punten behalen waar drie, vier of vijf sterren mee behaald kunnen worden. Deze bedrijven hebben bijvoorbeeld uitgebreidere faciliteiten.

 

Algemeen veiligheidsbeleid voor ruiters van Manege Voorst


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.