Informatie

Welkom bij Zorgmanege de Vrijbuiters

Zorgmanege de Vrijbuiters geeft begeleiding en dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een zorgvraag.

Wij bieden zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding. Onze zorgmanege is onderdeel van Manege Voorst en gelegen in het prachtige recreatiegebied Bussloo.
De groene en natuurlijke omgeving, het contact met dieren, de rust en de ruimte geven veel mogelijkheden voor ontwikkeling. Wij zijn een erkende zorg- en opvangorganisatie die nauw samenwerkt met gemeente, zorginstellingen en professionele partners. Sinds 2015 zijn er 8 raamovereenkomsten afgesloten met verschillende gemeenten.

12346445_1739837726246811_6098365756333513430_n.jpgTimoWij willen van betekenis zijn voor iedereen die minder gemakkelijk aansluiting vindt, dit doen wij vanuit een liefdevolle, professionele en vakbekwame grondhouding.
Wij hebben de intentie om het beste uit ieder kind en volwassene te halen, door aan te sluiten bij zijn of haar talenten, wensen en mogelijkheden en daarmee een volgende stap kunnen zetten in hun ontwikkeling.

De zorgbegeleiding gebeurt bij ons in een veilige omgeving door deskundige gemotiveerde, en enthousiaste begeleiders. Er wordt gewerkt met een individueel (op maat gemaakt) begeleidingsplan zodat de persoonlijke voorkeur, ontwikkeling en talenten van een ieder centraal staat.

Zorgmanege De Vrijbuiters heeft een raamovereenkomst voor het leveren van begeleiding en dagbesteding met de acht omliggende gemeentes. Hiervoor zijn standaard dagdeeltarieven afgesproken, informeer daarvoor bij uw gemeente. Het betreft hier dus Zorg in Natura. Een indicatie is hiervoor noodzakelijk.

Indien u een persoonsgebonden budget (PGB) heeft, kunt u uiteraard ook hiermee zorg bij ons inkopen. Informeer hiervoor bij ons naar de mogelijkheden.

Voeding
Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • ook echt af en toe nog genieten van een stuk zelfgemaakte cake of taart, maar wel met mate!

Nieuwsgierig naar ons hele voedingsbeleid? Bekijk hem hier!

Lees hier het klachtenreglement.

Huisreglement Zorgmanege Jeugd.

Huisreglement Dagbesteding.

Hieronder een film over de interactie tussen mens en dier bij Zorgmanege de Vrijbuiters.


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.