Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Nieuws

Oliebollen actie bij Manege Voorst

 

Op de laatste dag van het jaar staat ons hele team al hééééél vroeg op om voor jullie de lekkerste oliebollen en appelflappen te maken. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor de verbouwing van de zolder. Hier gaan we namelijk logeeropvang van maken. En het andere deel zal gebruikt worden voor de manege.

Op de bar in de kantine liggen al bestellijsten, en als het goed is hebben jullie via de mail ook een bestelformulier gehad. Bestellingen kunnen ook doorgegeven worden via info@manege-voorst.nl. Bestellingen kunnen op oudejaarsdag vanaf 08.00 uur opgehaald worden. In overleg kan de bestelling ook bezorgd worden. (bezorgkosten Apeldoorn, Twello, Klarenbeek 2,50) (Bezorgkosten Deventer en Zutphen 4 euro). 

Zak oliebollen 10 stuks 6,50.

Zak appelflappen 10 stuks 7,50.

Bestellen kan tot zondag 23 december 2018

Wij hopen jullie allemaal te zien op oudejaarsdag!

———————————————————————————————————————————

Douwe Egberts waardepunten: koffie voor onze voedselbank!!

Lionsclub Apeldoorn zamelt ook in 2018 weer Douwe Egberts Waardepunten in voor de voedselbank Apeldoorn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank wekelijks een groep van meer dan tweehonderd gezinnen ondersteunen met een voedselpakket maar daar zit eigenlijk nooit koffie bij. Koffie lijkt een luxe product, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd

De bij ons ingeleverde waardepunten worden in januari 2019 bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie. De pakken koffie zullen worden toegevoegd aan de voedselpakketten die de voedselbank Apeldoorn uitreikt aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Vorig jaar leverde onze actie 4.200 pakken koffie voor de voedselbank op.

Heb jij waardepunten die je graag wilt geven, deponeer deze dan tussen nu en 31 december, bij voorkeur geteld, in de inzameldozen. De inzameldozen staan op 28 locaties in Apeldoorn e.o..  Waar de inzameldozen staan, vind je op onze website https://apeldoorn.lions.nl/ .

Ook staat er uiteraard een doos bij MANEGE VOORST, op de bar! Daar kunnen jullie de punten ook inleveren.

Oud & vreemd geld voor blinden in de 3e wereld.

De actie wordt dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. De Nederlandse Lions werkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de derde wereld een patiënt die lijdt aan staar worden geopereerd. Heb jij nog oud of vreemd geld liggen? Je kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de waardepunten inleveren.

Voel je vrij deze oproep in je eigen kring verder te verspreiden.

 

—————————————————————————————————————————————De Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) en Zorgmanege de Vrijbuiters van Manege Voorst bundelen de krachten!

De SPG en Zorgmanege de Vrijbuiters slaan de handen ineen.
De SPG zet zich al ruim dertig jaar belangeloos in om het paardrijden en mennen mogelijk te maken voor mensen met een beperking.
Zorgmanege de Vrijbuiters op Manege Voorst te Klarenbeek bestaat ook al 10 jaar en is een zorginstelling die zorg verbindt met het omgaan en rijden met paarden. De verbinding tussen mens en dier is hun passie!
De SPG werkt al samen met de Hoenderloogroep waar het mennen gevestigd is en ook met Manege Pothoven voor het paardrijden. De SPG wil haar ruiters graag nog meer bieden. Vandaar dat er een samenwerking word gestart met Zorgmanege de Vrijbuiters. Deze manege ligt centraal gelegen in de stedendriehoek, aan de rand van recreatiegebied Bussloo waardoor we ook de mogelijkheid hebben voor buitenritten.
Daarnaast is Zorgmanege de Vrijbuiters een erkende zorginstelling die zich ook bezig houdt met de therapeutische inzet van paarden. De mogelijkheid bestaat hier ook om begeleide jeugdzorg of dagbesteding te combineren met paardrijden.
De Zorgmanege en de SPG roepen zorginstellingen op in de Stedendriehoek om contact op te nemen om de mogelijkheden voor hun doelgroep te bespreken. Ook individueel kunnen mensen ons benaderen.

Wilt u informatie hierover mailt u dan naar paardrijden@spgapeldoorn.nl of info@manege-voorst.nl

We gaan graag met u in gesprek om u of uw  kind/cliënt een fijne  ervaring in het contact met de paarden te geven.

Daarnaast zijn vrijwilligers die willen helpen met het begeleid paardrijden altijd zeer welkom!

——————————————————————————————

——————————————————————————————

Groot nieuws!

Onze manege en prachtige paarden zijn gebruikt voor een videoclip. Het gaat om de Soundtrack voor de Telekids serie Spirit samen vrij met Sterre koning. Wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat. Heel gaaf om onze paarden en locatie terug te zien in een videoclip!

—————————————————————————————————————————————–

Paardencentrum Carolina en Manege Voorst fuseren binnen de Stedendriehoek

Manege Voorst en Paardencentrum Carolina (PCC) gaan vanaf 1 juli 2018 hun krachten bundelen en zullen vanaf deze datum gezamenlijk activiteiten gaan aanbieden vanaf de locatie aan de Oude Zutphenseweg 3a te Klarenbeek. Hiermee stopt PCC op de locatie in Barchem (gemeente Lochem).

Manege Voorst heeft naast een erkende FNRS manege ook een Buitenschoolse Opvang (BSO) en een Zorgmanege met de naam “De Vrijbuiters’’.

Manege Voorst en PCC zijn heel blij met deze ontwikkeling, het geeft een enorme impuls om nog actiever te worden met een gevarieerd aanbod aan lessen en activiteiten. De fusie biedt mooie kansen verder te bouwen aan de synergie tussen de manege en BSO en Zorgmanege de Vrijbuiters. De paarden en pony’s zijn in alle activiteiten de verbindende factor. Manege Voorst en PCC hebben dezelfde visie op het paardenwelzijn en hoe lesruiters kwalitatief goed leren paardrijden. Daarnaast zijn beide maneges ervaren in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

Kortom: een unieke manege centraal gelegen binnen de Stedendriehoek en aan natuur- en recreatiegebied Bussloo.

Nina Postmus (nu bedrijfsleider van PCC) is ook voor Manege Voorst een enorme aanwinst. Nina heeft van PCC een geweldig succes gemaakt. Manege Voorst is verheugd dat zij nu gebruik mag maken van haar kennis en ervaring. Zij zal dan ook verantwoordelijk worden voor de lessen en paardenactiviteiten van de manege.

De open dagen voor kennismaking zijn gepland op 29 en 30 juni en 1 juli bij Manege Voorst.

Wij verwelkomen graag iedereen die zich verbonden voelt met paardrijden of een fijne BSO of zorgplek zoekt in een rustgevende omgeving op een locatie lekker in het buitengebied!

En vooral ook zijn de ruiters van Paardencentrum Carolina van harte welkom op de nieuwe locatie!