Voor kinderen en jongeren

Bij Zorgmanege de Vrijbuiters bieden wij een plek voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD en/of andere speciale behoeftes.
doordeweeks2

Doordeweekse opvang op de Zorgmanege

Voor de kinderen en jongeren bieden wij doordeweeks na schooltijd opvang, waar zij in onze groene en natuurlijke omgeving na een lange schooldag weer tot rust kunnen komen en heerlijk kunnen spelen en meehelpen op de Zorgmanege.

De maandag, dinsdag en donderdag is onze Zorgmanege en BSO geopend vanaf 14.30 tot 18.00
Op de woensdag en vrijdag zijn wij geopend van 12.00 tot 18.00

Ga jij niet naar school of naar werk en zoek je een invulling voor de dag waarmee je jezelf kunt ontwikkelen? Dan kun je ook bij ons terecht!

Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 bieden wij dagbestedingsactiviteiten, waarbij wij opzoek gaan met jou naar jouw talenten, wensen en mogelijkheden om tot ontwikkeling te komen.

Doordeweeks 1

Weekend dagbesteding op de Zorgmanege

Naast de opvang en dagbesteding die wij van maandag tot en met vrijdag bieden, is onze Zorgmanege ook in het weekend geopend! In het weekend bieden wij dagbesteding van 09.30 tot 16.30 aan voor kinderen en jongeren.

Samen met elkaar, in een groep van maximaal 15 kinderen en/of jongeren, helpen we onder andere mee op het manegebedrijf, verzorgen wij de dieren en ondernemen leuke activiteiten in de mooie omgeving van Zorgmanege de Vrijbuiters. Op ons terrein kunnen de kinderen en jongeren naar hartenlust spelen. Zo kunnen de kinderen timmeren, knutselen en spelen, in en rondom de bomen op onze avontuurlijke speelplaats, een groente- of bloementuin onderhouden, eigenlijk te veel om op te noemen. Genoeg ruimte om helemaal jezelf te kunnen zijn!
Enkele activiteiten zijn:weekend dagbesteding op de zorgmanege 2

  • verblijven dieren verzorgen (water/voerbakken schoonmaken)
  • verzorging dieren (poetsen, voeren)
  • maaltijden bereiden (pizza/taart bakken)
  • werken in de moestuin (seizoensgroente plukken, wieden, snoeien)
  • houtbewerking (timmeren)
  • Sportieve activiteiten (wandelen met de pony’s, zwemmen)

De zorgbegeleiding gebeurt bij ons in een veilige omgeving door ervaren en professionele begeleiders. Zij gaan daarbij uit van de individuele behoefte, ontwikkeling en talenten, en integreren dit in de groepsbegeleiding. Persoonlijke aandacht is daarbij een vanzelfsprekendheid! Individuele begeleiding is een optie die in overleg met onze pedagogische medewerkers besproken kan worden.


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.