De locatie

Het buitenleven van Zorgmanege de Vrijbuiters

Op het buitenterrein van de Zorgmanege de Vrijbuiters hebben kinderen alle ruimte om heerlijk buiten te spelen en dieren te knuffelen en te verzorgen. De kinderen kunnen timmeren, schommelen of klimmen en klauteren tussen de bomen op onze avontuurlijke speelplaats. Een hut bouwen of aan de slag in de (groente) tuin kan natuurlijk ook. Recreatieplas Bussloo is op loopafstand en bij lekker weer gaan we er regelmatig op uit om te zwemmen. Natuurlijk kan er ook binnen gespeeld en geknutseld worden. De rust, ruimte en natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat alle kinderen wel ergens een plekje kunnen vinden om even tot zichzelf te komen. Kortom; er zijn volop mogelijkheden om kinderen een leuke en leerzame tijd te bezorgen.

buitenlevenZorgmanege de Vrijbuiters ligt in het prachtige recreatiegebied Bussloo, door gebruik te maken van de natuurlijke omgeving, contact met de dieren, de rust en de ruimte komen jongeren en volwassenen tot optimale ontwikkeling.

De dierenweekend dagbesteding op de zorgmanege 3

Er zijn veel dieren aanwezig, naast paarden en pony’s hebben we ook konijnen, cavia’s en kippen. Door de dieren te verzorgen en te knuffelen ontstaat een gevoel van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. De dieren spelen een grote rol bij de dagelijkse activiteiten die worden aangeboden. Zo gaan we regelmatig op stap met de paarden en de pony’s, poetsen de vele paarden en pony’s op de manege. Natuurlijk hoort het verzorgen van de dieren en het schoonhouden van hun verblijven er ook bij.

 


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.