Wandelcoach

Wandelcoach

Bij Zorgmanege de Vrijbuiters wandelen we regelmatig met de paarden. Dit doen we omdat het goed is voor mens en dier. Het contact tijdens het wandelen zorgt voor ontspanning. Ook versterkt het de band tussen mens en paard, het gaat om wederzijds vertrouwen, immers onderweg kom je vele obstakels tegen. Het paard moet op jou kunnen vertrouwen dat hem niets kan overkomen. Dat vraagt om leiderschap van jou waardoor het paard zich zeker en vertrouwd bij jou voelt. Hiervoor is wederzijds vertrouwen en respect nodig.

Wij wandelen met regelmaat en structuur met de paarden, ze zijn dus allemaal ‘wandelproof’. Daarnaast is het fijn voor beiden om lekker in ons mooie recreatiegebied te wandelen. Je krijgt daar positieve energie door! Onderweg laten we de paarden altijd even grazen, het is voor hen ook een ‘uitje’

Paarden spiegelen ons, het contact met de paarden is dan ook een perfecte manier om eerlijk en zonder veroordeling geconfronteerd te worden met ons gedrag. Als je leidinggeeft zal hij je makkelijk volgen maar als je onzekerheid uitstraalt wordt hij ook onzeker. Het paard is dus een middel (spiegel) om jezelf beter te leren kennen.

De wandelcoach kan dus ondersteunen bij:

  1. Inzicht in je zelf te vergroten en je daardoor zekerder te voelen over jezelf
  2. Benoemen van eigen emoties en handelen.
  3. Ontwikkelen van communicatieve vaardigheden.
  4. Ontwikkelen van assertiviteit en weerbaarheid
  5. Meer inzicht krijgen in je talenten en mogelijkheden.
  6. Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen.

Resultaten:

  1. Deelnemers ervaren ontspanning en een positief gevoel over de relatie met het paard.
  2. Zelfvertrouwen groeit door inzicht te krijgen in je eigen houding en gedrag en het feit dat je met een paard kan wandelen.
  3. Je komt door het contact met het paard makkelijker in gesprek ook met kinderen en volwassenen met een beperking (ASS- problematiek)

Kosten individueel of in groep

Het wandelen kan zowel in een groep als individueel. We wandelen ongeveer een uur met de paarden.

De kosten voor een groepswandeling bedragen € 75,00 (max 10 deelnemers)

Via de zorgmanege;

De begeleiding bij het wandelen, gebeurd vanuit de kennis en kunde van onze Zorgmanege. Het wandelen kan daardoor deel uitmaken van een zorgtraject. Individuele wandelsessies kunnen gefinancierd worden door de inzet van 1 uur individuele begeleiding vanuit de gemeente.


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.