Lessen

Manege Voorst staat in het teken van goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van een aantal gediplomeerde en enthousiaste instructeurs.

Lessen worden gegeven aan jeugd en volwassenen, beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Kinderen mogen komen rijden vanaf hun 8e jaar.

Groepslessen worden gegeven aan maximaal 8 ruiters. Hierdoor is persoonlijke aandacht mogelijk. De basis is dressuur. Er wordt met name gewerkt aan: houding en zit, het “loswerken van paard / pony” en controle hebben over paard / pony. Verder worden de lessen soms afgewisseld met spring- en carrousellessen.

Privéles is de instructievorm waarbij de ruiter maximale aandacht krijgt. De instructeur kan zich volledig richten op de leerling en uitgebreid ingaan op zijn / haar belangrijke rij-technische punten.

Longelessen zijn er om te leren paardrijden. Het doel is om te leren paardrijden vanuit een veilige setting, dus aan de longe.
Er wordt gedurende 5 weken gewerkt aan:

  1. De houding van de ruiter
  2. Oefenen en beheersen van de 3 gangen (stap, draf en galop)
  3. Contact tussen ruiter en paard
  4. Het geven van hulpen en leiden van het paard.

 

Op alle activiteiten met paarden is het algemeen veiligheidsbeleid voor ruiters van kracht
We hanteren een maximum ruitergewicht van 90 kg voor ervaren ruiters en 85 kg voor minder ervaren/onervaren ruiters.

 

Telefoon:055 3011352
Mobiel:06 37317269
E-mail:info@manege-voorst.nl


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.