Lessen

Manege Voorst staat in het teken van goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van een aantal gediplomeerde en enthousiaste instructeurs.

Lessen worden gegeven aan jeugd en volwassenen, beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Kinderen mogen komen rijden vanaf hun 8e jaar. Wel hebben we de pennyclub voor kinderen van 5 t/m 9 jaar.

Groepslessen worden gegeven aan maximaal 8 ruiters. Hierdoor is persoonlijke aandacht mogelijk. De basis is dressuur. Er wordt met name gewerkt aan: houding en zit, het “loswerken van paard / pony” en controle hebben over paard / pony. Verder worden de lessen soms afgewisseld met spring- en carrousellessen.

Privéles is de instructievorm waarbij de ruiter maximale aandacht krijgt. De instructeur kan zich volledig richten op de leerling en uitgebreid ingaan op zijn / haar belangrijke rij-technische punten.

Longelessen zijn er om te leren paardrijden. Het doel is om te leren paardrijden vanuit een veilige setting, dus aan de longe.
Er wordt gedurende 5 weken gewerkt aan:

  1. De houding van de ruiter
  2. Oefenen en beheersen van de 3 gangen (stap, draf en galop)
  3. Contact tussen ruiter en paard
  4. Het geven van hulpen en leiden van het paard.

Pennyclub-lessen van Manege Voorst zijn op zaterdag van 15.00 tot 16.00. De pennyclub is er voor kinderen vanaf 5 jaar t/m 9 jaar. Tijdens de clublessen besteden we veel aandacht aan de verzorging en omgang met onze paarden en pony’s. Vanuit vertrouwen leren hoe je kunt reageren, want pony’s en paarden zijn groot en dat is soms best spannend. Een spelletje, een klusje op stal, helpen met voeren, lekker poetsen en knuffelen, een wandeling met de pony’s, een rondje op de pony (of misschien wel een groot paard!) voltige, een stukje buitenrijden op de pony’s, een rondje met de menwagen en natuurlijk praktische uitleg over van alles en nog wat.

Let op: wij stoppen na 25 juni met de Pennyclublessen, tot die tijd kan er gewoon wekelijks worden deelgenomen.

Tarievenlijst paardrijlessen Manege Voorst 2022

Op alle activiteiten met paarden is het algemeen veiligheidsbeleid voor ruiters van kracht
We hanteren een maximum ruitergewicht van 90 kg voor ervaren ruiters en 85 kg voor minder/onervaren ruiters.

 

Telefoon:055 3011352
Mobiel:06 37317269
E-mail:info@manege-voorst.nl


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.