Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Lessen

Manege Voorst staat in het teken van goed en verantwoord leren paardrijden, onder begeleiding van een aantal gediplomeerde en enthousiaste instructeurs.

Lessen worden gegeven aan jeugd en volwassenen, beginnende en gevorderde ruiters en van recreatief tot prestatiegericht. Kinderen mogen komen rijden vanaf hun 7e jaar. Wel hebben we de pennyclub voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Pennyclub

Manege Voorst start 1 november met een eigen pennyclub! Vind je kind pony’s ook zo leuk maar is ze nog te jong om echt lessen te volgen? Wij bieden vanaf 1 november de pennyclub aan op zaterdag middag van 14.00-15.00 uur. In dit uurtje worden de eerste stapjes gezet richting de paardrijlessen. Zo leer je hoe je een pony vast moet houden en moet verzorgen, hoe een pony denkt en wat je allemaal moet weten tijdens het omgaan met pony’s. Ook gaan we al op de pony’s zitten en leren we je hoe je moet sturen, hoe je contact maakt met je pony en kun je alvast ervaren hoe het straks is als je paardrijlessen gaat volgen. De pennyclub is bedoelt voor kindjes van 4 tot en met 7 jaar en zal vanaf 4 november 10 zaterdagen worden georganiseerd. Kosten van deze 10 lessen zijn 125 euro.

 

Groepslessen worden gegeven aan maximaal 8 ruiters. Hierdoor is persoonlijke aandacht mogelijk. De basis is dressuur. Er wordt met name gewerkt aan:houding en zit, het “loswerken van paard / pony” en controle hebben over paard / pony. Verder worden de lessen afgewisseld met spring- en carrousellessen.

Privéles is de instructievorm waarbij de ruiter maximale aandacht krijgt. De instructeur kan zich volledig richten op de leerling en uitgebreid ingaan op zijn / haar belangrijke rijtechnische punten.

Longelessen zijn er om te leren paardrijden. Het doel is om te leren paardrijden vanuit een veilige setting, dus aan de longe.
Er wordt gedurende 5 weken gewerkt aan:

  1. De houding van de ruiter
  2. Oefenen en beheersen van de 3 gangen (stap,draf en galop)
  3. Contact tussen ruiter en paard
  4. Het geven van hulpen en leiden van het paard.

De cursus duurt 5x een half uur en kost € 125,-

 

 

Voor meer informatie en opgeven kunt u natuurlijk telefonisch of per email contact met ons opnemen. We staan u graag te woord!

Tarievenlijst Manege Voorst 2017

Telefoon:055 3011352
Mobiel:06 37317269
E-mail:info@manege-voorst.nl