Informatie

Welkom bij BSO de Vrijbuiters

Welkom bij zorgmanegeBSO de Vrijbuiters is een buitenschoolse opvang in het prachtige recreatie gebied Bussloo, waar kinderen naar hartenlust kunnen (buiten) spelen, ontdekken, ontwikkelen en de unieke mogelijkheid hebben om paard te rijden. BSO de Vrijbuiters is te vinden midden in het groene gebied van de steden driehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen.
Kinderen bij BSO de Vrijbuiters worden begeleidt in hun groei vanuit een open vakbekwame houding binnen een veilige, liefdevolle en stabiele omgeving. Door gebruik te maken van de natuurlijke omgeving, contact met dieren, de rust en ruimte komen kinderen tot optimale ontwikkeling. De kinderen krijgen de aandacht die zij nodig hebben om zich prettig te voelen en plezier te maken.
Op deze website willen wij u graag kennis laten maken met onze BSO en de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben voor uw kinderen.

Onze Visie

Bij BSO de Vrijbuiters wordt er een plek geboden voor kinderen met en zonder zorgvraag, wat maakt dat er een diverse groep ontstaat van kinderen die elkaar stimuleren en activeren in de ontwikkeling. Er wordt uitgegaan van de gedachte dat kinderen elkaars ‘eerste pedagoog’ zijn. Kinderen leren in groepsverband veel van elkaar, over elkaar maar ook over zichzelf en de wereld om hen heen.

Met deze gedachtegang sluit BSO de Vrijbuiters aan bij de Pedagogiek van Reggio Emillia, waarbij één van de belangrijkste punten uit deze pedagogiek wordt meegenomen in het begeleiden van de kinderen. Het bieden van handvatten aan de kinderen die zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

Vervoer

Bij de BSO werken we met een vast team van chauffeurs die de kinderen halen van school en ze veilig naar de BSO toe brengen. De chauffeurs zijn nauw betrokken bij de organisatie en altijd een bekend gezicht voor de kinderen. Doordat we meerdere chauffeurs in dienst hebben zijn de ritten kort en hoeven de kinderen nooit langer te wachten dan 15 minuten bij school.

De dieren

Er zijn veel dieren te vinden rondom de BSO. Naast de paarden en pony’s hebben we konijnen, cavia’s, en kippen. Door de dieren te verzorgen en knuffelen ontstaat er een gevoel van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. De dieren spelen een grote rol bij de dagelijkse activiteiten die worden aangeboden. Zo gaan we regelmatig wandelen met de pony’s, maken onze eigen speeltoestellen voor de konijnen en cavia’s en poetsen we de paarden en pony’s op de manege. Het beleven van plezier, binnen veilige kaders, voor de kinderen en dieren staat hierin natuurlijk voorop.

Voeding

Wat is ons voedingsbeleid?
Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • ook echt af en toe nog genieten van een stuk zelfgemaakte cake of taart, maar wel met mate!

Nieuwsgierig naar ons hele voedingsbeleid? Bekijk hem hier!

Tarieven

De ruitersport BSO ‘De Vrijbuiters’ valt onder de wet Kinderopvang. Via de belastingdienst kunt u een aanvraag doen voor tegemoetkoming in de opvangkosten.

Tarieven 2023 BSO De Vrijbuiters Manege Voorst

Let op: Voor kinderen met een PGB/ZIN geldt een ander tarief. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kinderopvang toeslag

Ouders die gebruik maken van kinderopvang, hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand waarin de kinderopvang is begonnen. Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen.

Kijk op www.toeslagen.nl

Aanmelden

Bent u net als wij enthousiast geworden over onze BSO? Meldt dan uw kind hiervoor aan. Dit kan door contact op te nemen met een van onze pedagogisch medewerkers. We maken dan een afspraak voor een intake gesprek waarin de volledige inschrijving wordt geregeld en uw (zorg)vragen worden besproken.

Huisreglement BSO de Vrijbuiters

Klachten

De ruitersport BSO ‘De Vrijbuiters’ valt onder de wet Kinderopvang. Onderdeel van de wet is een klachtenreglement, welke u hieronder kunt lezen, evenals het klachtenjaarverslag en klachtenvrijbrief.

In 2022 klachtenvrij!

In 2021 klachtenvrij!

Klachtenreglement oudercommissie (pdf)

Klachtenvrijbrief

klachtenjaarverslag 2015-2016

Inspectierapport

Inspectierapport 2022(pdf)


Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.